Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

                              ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ Η ΛΑΓΟΚΟΙΜΗΘΙΑ   
Κάποτε στα ορεινά βουνά στις πανέμορφες πλαγιές της ορεινής Νάξου, καθώς βάδιζε το Ζάχαρο με περίσσια περηφάνια, ορθώθηκε μπροστά του η Λαγοκοιμηθιά!
Και είπε το Ζάχαρο στην λαγοκοιμηθιά: << Ποια είσαι εσύ που ορθώθηκες μπροστά μου! Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει! >>  Κι Λαγοκοιμυθιά θύμωσε τόσο που άρχισε να βράζει! Ξεχείλισε σαν ποτάμι και κατατρόπωσε το ζάχαρο! Από τότε δεν σταμάτησε να το κυνηγά, όπως και το Ζάχαρο δεν θα πάψει ποτέ να την φοβάται!..
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------      
      Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΖΑΧΑΡΟ
Αγαπητοί αναγνώστες, το παραπάνω κείμενο δεν έχει καμία υπερβολή. Η λαγοκοιμηθιά που φύεται στις πέτρινες πλαγιές της ορεινής Νάξου (η όπου αλλού) είναι ένα εξαιρετικό βότανο για το ζάχαρο…     Έχω προσωπική εμπειρία γι’ αυτό το φυτό και αισθάνομαι την υποχρέωση να την καταθέσω δημόσια, αφού τόσο ωφελήθηκα από το συγκεκριμένο βότανο.
Πως προετοιμάζουμε το φάρμακο;
Α) Φροντίζουμε να την κόψουμε πριν ξεραθεί γιατί μαδούν τα φύλλα της.
Β) Την βράζουμε καλά γιατί κάποια συστατικά δεν περνάνε στο ρόφημα.
Όμως δεν πρέπει να παραβράσει γιατί πάλι γίνεται ζημιά. Όταν πάρει χρώμα βαθύ κόκκινο και με διαύγεια τότε είναι έτοιμο. Όταν είναι ανοιχτό χρώμα κόκκινο δεν αποδίδει! Κι όταν γίνει θολό από το πολύ βράσιμο είναι άχρηστο!..                                                                                                     Ιδιότητες:
Η λαγοκοιμηθιά πρώτον ρίχνει το ζάχαρο.
Δεύτερον το ισορροπεί.
Ξεκινάμε την θεραπεία πάντα με μικρή ποσότητα.
Παράλληλα παρακολουθούμε δύο πράγματα: Πρώτον αν έχουμε κάποια παρενέργεια και δεύτερον κανονίζουμε την δοσολογία που μας χρειάζεται.
Το φάρμακο μόλις κρυώσει το σφραγίζουμε σε μπουκάλια και το συντηρούμε στο ψυγείο. Όμως δεν σας συνιστώ να αποθηκεύετε μεγάλη ποσότητα.
Επίσης, σας γνωρίζω ότι ρίχνει και την πίεση.
                        Γιάννης Κωνσταντάκης


4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Και σε αυτό το άρθρο θα ξανά ρωτήσω πόσο νερό βάζουμε και πόσο από το βότανο;;; Αυτό το βρίσκω και στην Αθήνα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας. Και σε αυτό το άρθρο θα ρωτήσω τις ποσότητες νερού και φυτού. Δεν διευκρινίζεται και με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή